آموزش و ترفند فرفرهسبک زندگی

بهترین روش تمیز کردن و رسوب زدایی قهوه ساز و اسپرسوساز

یکی از مهم ترین و اصلی ترین موارد برای داشتن یک فنجان اسپرسوی خوب و خوشمزه، رسوب زدایی قهوه ساز است. بسیاری از افراد، جرم گیری قهوه ساز و تمیز کردن این دستگاه را نادیده می گیرند. ولی بهترین روش برای تمیز کردن دستگاه قهوه ساز و اسپرسو ساز خانگی و صنعتی چیست؟

به طور کلی، برای جرمگیری این نوع دستگاه ها، دو روش اصلی وجود دارد که شامل استفاده از مواد طبیعی نظیر سرکه، آبلیمو، جوش شیرین و غیره و استفاده از مواد و شوینده های صنعتی مانند قرص جرمگیری، مایع دیسکیل، پودرها و محلول های رسوب زدایی می شود. در ادامه این مقاله به طور کامل، روش های تمیز کردن اسپرسو ساز و قهوه ساز را به زبان ساده برای شما شرح می دهیم. با ما تا انتهای این مقاله از فرفره همراه باشید.

رسوب زدایی قهوه ساز چیست؟

درست کردن قهوه بدون قهوه ساز هم ممکن است؛ اما این روزها استفاده از دستگاه های اسپرسو کار را راحت تر کرده است. شاید برای شما هم پیش آمده است که بدون تغییر مواد اولیه در تهیه قهوه، متوجه تغییر طعم و مزه نوشیدنی شوید. مهم ترین نکته در این زمینه عدم رسوب زدایی دستگاه اسپرسو ساز و قهوه ساز است. در واقع دستگاه قهوه ساز نیز مانند هر وسیله برقی دیگری، نیاز به تمیز کردن و جرم گیری در دوره های زمانی منظم دارد.

مطابق بررسی های انجام شده، به علت وجود گرما و رطوبت در دستگاه های قهوه ساز، مستعد جرم و رسوب زیادی هستند. بنابراین باید رسیدگی و توجه بیشتری به آن ها شود. فرایند جرم گیری دستگاه می تواند به روش های مختلفی انجام گیرد که در نهایت موجب افزایش طول عمر دستگاه شده و در طولانی مدت، طعم و مزه قهوه تغییری نمی کند. همچنین در صورت جرمگیری بهینه دستگاه، از بروز بیماری های ناشی از ماندن مواد اولیه و خراب شدن آن ها جلوگیری می شود.

دلایل اهمیت رسوب زدایی دستگاه اسپرسو ساز

به طور کلی، فاکتورهای زیادی نظیر میزان آب، دما و سایز در تهیه یک فنجان اسپرسو خوشمزه تأثیر دارند. با این حال، تنها عاملی که می تواند تأثیر عوامل دیگر را از بین ببرد، رسوبات جمع شده در دستگاه اسپرسو ساز است. حتی اگر بهترین مارک قهوه ساز را داشته باشید، می تواند با استفاده طولانی مدت، دچار رسوب شود. در ادامه به برخی از مهم ترین دلایل رسوب زدایی قهوه ساز و اسپرسوساز اشاره می کنیم:

  • آب به دمای مطلوب برای دم آوری نمی رسد: پایین بودن دمای آب برای دم آوری قهوه، موجب می شود تا عصاره گیری به طور کامل انجام نشود. همچنین اگر دمای آب، به بیشتر از حد لازم برسد، درصد بالاتری از قهوه موجود در دستگاه، عصاره گیری می شود.
  • تغییرات در طعم اسپرسو: در صورتی که دمای دم آوری دستگاه به دلیل وجود رسوب تغییر کند، مطمئناً دو فنجان اسپرسو با طعم مشابه نخواهید داشت. هرچه دمای دم آوری بالاتر باشد، شیرینی (Sweetness)، بادی (Body) و تلخی (Bitterness) قهوه بیشتر می شود. این در حالی است که میزان اسیدیته کمی کاهش می یابد. با کاهش دمای آب به علت رسوب جمع شده در دستگاه، عصاری گیری اسیدی تر شده و طعم و مزه دلپذیر اسپرسو از دست می رود.
  • خرابی دستگاه اسپرسو ساز به علت وجود رسوب: در صورتی که رسوب موجب انسداد لوله های دستگاه شود، مقدار آب جاری شده در دو طرف مسیر دم و بخار، کمتر از حالت عادی خواهد شد. در صورت این اتفاق، دستگاه دیگر قادر به گرم کردن مداوم شیر نیست. رسوب در لوله ها می تواند به حدی برسد که دستگاه دیگر شیر یا بخار تولید نکند. همچنین تجمع رسوب ممکن است روی نشانگر بویلر (Boiler) رخ دهد که در این حالت، سطح آب به درستی تشخیص داده نمی شود و ممکن است بویلر بیش از اندازه پر شده و سر ریز شود.

نحوه رسوب زدایی قهوه ساز با سرکه

سرکه یکی از مواد طبیعی ارزان قیمت است که می توان از آن برای جرم گیری قهوه ساز استفاده کرد. اسید موجود در سرکه، جرم و رسوب را در خود حل کرده و می تواند موجب بهبود طعم قهوه شود. مراحل رسوب زدایی قهوه ساز با سرکه به شرح زیر است:

  • ابتدا باید مخرن آب دستگاه را کاملاً خالی کنید و فیلتر قهوه را در سبد قهوه قرار دهید.
  • در مرحله بعدی، مقدار مساوی آب و سرکه با مخلوط کنید و آن را داخل مخزن قهوه ساز بریزید.
  • دستگاه را روشن کنید تا مخلوط آب و سرکه در آن، جوش بیاید.
  • بعد از جوش آمدن محلول، دستگاه را خاموش کنید و اجازه دهید مخلوط آب و سرکه به مدت 30 تا 60 دقیقه درون مخزن بماند و سپس آن را خارج کنید.
  • مجدد، مخزن را با آب تمیز پر کرده و دستگاه را روشن کنید.
  • اجازه دهید آب تمیز از قهوه ساز عبور کند و تمامی جرم و رسوبات باقی مانده در دستگاه را خارج نماید. این مرحله را 2 تا 3 بار تکرار کنید تا بوی سرکه به طور کامل از بین برود.

روش جرم گیری قهوه ساز با لیمو

یکی دیگر از روش های جرم گیری قهوه ساز، استفاده از لیمو ترش است که در ادامه مراحل استفاده از آن شرح داده شده است:

  • در ابتدا پارچ را تا نیمه پر از آب کنید و سپس با روشن کردن دستگاه، اجازه دهید فرایند دم کشیدن طی شود.
  • در این مرحله، یک فنجان آب لیمو را با همان مقدار آب ترکیب کرده و محلول به پارچ قهوه ساز اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه بجوشد.
  • حالا باید فیلتر دستگاه قهوه ساز را جدا کنید و به طور کامل با آب بشویید.
  • مجدداً فیلتر را به دستگاه وصل کنید تا فرایند دم کشیدن کامل شود.
  • بعد از اتمام فرایند، پارچ را خالی کرده و دوباره با آب تمیز پر کنید تا جوش بیاید و طعم و بوی آب لیمو از بین برود.
  • در نهایت، باید با یک تکه پنبه یا اسفنج آغشته به آب لیمو، توری دستگاه قهوه ساز را بسابید. همچنین برای رسوب زدایی قهوه ساز به طور کامل، می توانید قطعات جدا شونده را با آب داغ بشویید.
روش جرم گیری قهوه ساز با لیمو
روش رسوب زدایی اسپرسو ساز با لیمو

آشنایی با نحوه رسوب زدایی اسپرسو ساز

جرم گیری این دستگاه مانند هواگیری دستگاه اسپرسوساز خانگی، امری تقریباً تخصصی است. در این بخش مقاله قصد داریم تا با توضیحات کافی، این کار را در منزل برای شما امکان پذیر کنیم. اما برای شستشوی بهتر، می توانید از یک تکنسین متخصص کمک بگیرید. همچنین برای جلوگیری از نشست رسوب در دستگاه، بهتر است از آب تصفیه شده استفاده کنید. پیشنهاد می شود هر ماه فرایند تمیزکاری و رسوب گیری دستگاه اسپرسو را به روش های زیر انجام دهید.

نحوه رسوب زدایی اسپرسو ساز با جوش شیرین

یکی از رایج ترین روش ها برای از بین بردن رسوبات دستگاه اسپرسو ساز، استفاده از جوش شیرین است که مراحل به کار گیری این ماده طبیعی به شرح زیر خواهد بود:

  • در ابتدا، یک فنجان جوش شیرین را به یک لیوان آب اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید.
  • توری یا صافی قهوه را جدا کرده و کنار بگذارید. سپس مخلوط آب و جوش شیرین را به داخل پارچ دستگاه بریزید.
  • در این مرحله، اسپرسو ساز را روشن کنید و اجازه دهید چرخه دم آوری به طور کامل انجام شود. سپس دستگاه را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شود.
  • آب درون پارچ تخلیه کرده و مجدد با آب تمیز پر کنید. دستگاه را دوباره روشن کنید و اجازه دهید تا زمان خروج قطعی همه جوش شیرین ها، چرخه ادامه پیدا کند.

مراحل شستشوی دستگاه اسپرسو با سرکه

سرکه یک محلول موثر برای رسوب زدایی قهوه ساز و همچنین اسپرسو ساز است. شستشوی دستگاه با سرکه در مقایسه با دیگر روش ها، امن تر و بی خطرتر است. نحوه استفاده از این محلول برای پاکسازی اسپرسو ساز به شرح زیر است:

فروشگاه اینترنتی فرفره
  • قبل هرگونه اقدامی، جریان برق دستگاه را کامل قطع کرده و تمامی قهوه و محلول باقی مانده را نیز خالی کنید.
  • سرکه و آب را به نسبت یک به دو با یکدیگر مخلوط کنید.
  • همچنین برای تأثیر بیشتر این کار، می توانید از فرایند اتوماتیک تمیز کردن اسپرسو ساز استفاده نمایید.
  • در این مرحله دستگاه را روشن کنید تا مخلوط به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن، دستگاه را خاموش کنید و اجازه دهید مخلوط به مدت 30 تا 60 دقیقه درون آن بماند.
  • زمانی که مخلوط سرکه و آب، به رنگ زرد در بیاید، می توانید از رسوب گیری مطمئن شوید. در صورتی که از بوی سرکه اسپرسو ساز شاکی هستید، می توانید مخزن را با آب تسویه شده پر کنید و با جوش آمدن آن را تخلیه کنید. با انجام چندباره این کار، بوی سرکه از بین می رود.

روش جرمگیری اسپرسو ساز با اسید سیتریک و سرکه

یکی از بهترین روش ها برای رسوب زدایی قهوه ساز و اسپرسو ساز در منزل، استفاده از ترکیب اسید سیتریک و سرکه است که مراحل انجام آن را در ادامه می خوانید:

  • در ابتدا مخزن دستگاه را به نسبت دو به یک با آب و سرکه پر کنید و سپس 20 گرم اسید سیتریک (یک قاشق غذاخوری) را به یک لیوان آب گرم (100 میلی لیتر) اضافه نمایید و به مخلوط درون مخزن بی افزایید.
  • بعد از جوش آمدن، 30 تا 60 دقیقه زمان دهید و سپس مخلوط را از درون دستگاه تخلیه کنید.
  • چندین بار مخزن اسپرسو ساز را با آب تمیز و گرم بشویید تا بوی سرکه تا حد ممکن از بین برود.

آبکشی گرم از راهکارهای جرم گیری دستگاه اسپرسو

آبکشی گرم یک روش ساده و راحت برای جرم گیری قهوه ساز و دستگاه اسپرسو است که به رد کردن آب گرم از طریق هدگروپ (Head Group) و پرتافیلتر (Portafilter) اسپرسوساز گفته می شود. در این روش باید مراحل زیر را انجام دهید:

  • سینی جمع آوری آب در روش آبکشی گرم باید خالی باشد. مخزن آب را نیز خالی کنید.
  • سپس پرتافیلتر و سبد قهوه را از دستگاه جدا کنید و یک ظرف خالی زیر نازل بخار بگذارید.
  • در این مرحله باید درون مخزن، آب گرم بریزید. پرتافیلتر را نیز در سبد قهوه بگذارید و آن را در هدگروپ قفل کنید.
  • دستگاه را روشن کنید و اجازه دهید تا آب گرم به مدت 15 تا 20 از نازل اسپرسوساز خارج شود. سپس با خاموش کردن دستگاه، پرتافیلتر را نیز بردارید و سبد قهوه را خالی کنید.
  • حال باید نازل بخار را روشن کنید تا به مدت 10 تا 15 ثانیه، بخار از آن خارج شود. در این زمان، نازل بخار را با یک دستمال مرطوب، تمیز نمایید. رسوب زدایی قهوه ساز شما به پایان می رسد.
  • سینی چکه گیر و سبد قهوه را با آب گرم و صابون بشویید و دیگر قطعات جدا شونده را با آب تمیز شسته و خشک کنید.
آبکشی گرم از راهکارهای جرم گیری دستگاه اسپرسو
آبکشی گرم از راهکارهای جرمگیری دستگاه اسپرسو

هر چند وقت یکبار باید اسپرسو ساز خانگی را جرم گیری کرد؟

در مناطقی که سختی آب بالایی دارد، دستگاه اسپرسو ساز خانگی باید در بازه های زمانی کوتاه، رسوب زدایی شود. زیرا تجمع رسوب بالا، می تواند مشکلات جدی در دستگاه ایجاد کند. در این مناطق، در صورتی که حداقل 6 بار در روز از اسپرسو ساز استفاده می کنید، باید ماهیانه اقدام به رسوب زدایی قهوه ساز خود کنید. اما در مناطق با سختی آب پایین و حداکثر استفاده 6 بار در روز، می توانید هر 3 تا 4 ماه یکبار، دستگاه را جرم گیری کنید.

جمع بندی

با مطالعه این مقاله، شما می توانید به راحتی انواع دستگاه های قهوه ساز خود را جرمگیری کنید. ما در مقاله سعی کرده ایم تا تمامی نکات مربوط به روش های تمیز کردن و رسوب زدایی قهوه ساز را ذکر کنیم تا شما بتوانید با کمترین امکانات، دستگاه خود را از شر رسوبات، نجات داده و تجربه طعم بی نظیر قهوه را باز گردانید. همچنین با مطالعه مقاله طرز استفاده از قهوه ساز دستی و برقی، به طور کامل، با نحوه استفاده از انواع دستگاه قهوه آشنا خواهید شد و در نهایت یک فنجان قهوه با طعم فوق العاده خواهید داشت.

عارفه نجیبا

یه فارغ التحصیل نفت امیرکبیر که به دیجیتال مارکتینگ علاقه مند شده :)

پرفروش ترین ها

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Back to top button
DMCA.com Protection Status